fbpx
Сьогодні
18:32 08 Чер 2021

У Нідерландах на суді вперше озвучили показання свідків запуску ракети по літаку МН17

Фото: Reuters

У Нідерландах на суді у справі про збитий над Донбасом рейс MH17 вперше озвучили показання свідків запуску ракети з установки "Бук".

Про це повідомляє BBC.

Свідків допитували представники Міжнародної слідчої групи (JIT) і слідчий суддя. Близько восьми осіб заявили, що бачили або чули політ ракети в небі недалеко від міста Сніжне (на липень 2014 року вже перебувало в окупації). Три свідки стверджують, що були в районі місця запуску ракети.

Один свідок стверджував, що за кілька секунд до катастрофи MH17 був на блокпосту "ДНР" недалеко від населеного пункту Первомайське, почув гуркіт, потім свист і звук розриву в небі. Через кілька секунд з неба почали падати уламки.

Також зазначається, що слідчий суддя вивчив дані телефонного білінгу цього свідка. Як з'ясувалося, в день катастрофи 17 липня 2014 він дійсно знаходився в тому районі.

Bellingcat не збирається прибирати згадки Безлера зі своїх матеріалів. Адвокат організації в російському суді Саркіс Дарбинян допускає, що ситуація може призвести до блокування сайту на території Росії, оскільки такий механізм передбачений законодавством.

Раніше ЗМІ оприлюднили аудіозапис, на якому людина, яку джерела впізнають як міністра закордонних справ Ірану, обговорює можливість того, що знищення рейсу PS752 було умисним актом.

Україна досліджує аудіозапис, який вказує на те, що Іран міг збити літак МАУ невипадково.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: