fbpx
Сьогодні
15:57 10 Лют 2021

Україна досліджує аудіозапис, який вказує на те, що Іран міг збити літак МАУ невипадково, - МЗС

English version here

фото: РБК-Україна

Органи досудового розслідування та прокуратури України досліджують аудіозапис за ймовірної участі міністра закордонних справ Ірану Мохаммада Заріфа, який вказує на те, що Іран міг збити літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" невипадково.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін.

"Сьогодні ЗМІ оприлюднили запис телефонної розмови за ймовірної участі міністра закордонних справ Ірану пана Заріфа. З самого ранку ми здійснили серію телефонних розмов з представниками органів досудового розслідування та прокуратури України, які перебувають на контакті з нашими іноземними колегами і координуватимуть зусилля із дослідження цього запису з метою встановлення його автентичності", – сказав Єнін у відеозверненні, поширеному МЗС.

Він запевнив, що українські слідчі та прокурори мають достатні знання та досвід роботи з перехопленнями, і розслідування авіакатастрофи MH-17 є яскравим цього прикладом.

"Ми обов'язково повідомимо вас про результати", – наголосив заступник глави МЗС.

Єнін відмітив, що ключовим для України є відновлення справедливості і встановлення правди.

"Ми встановимо, що сталося тієї ночі. Україна та світова спільнота не дозволять, щоб чиїсь інтереси – чи то нації, чи то окремих громадян – були вищі за людські життя, права людини та систему безпеки польотів. Для цього ми використовуватимемо всі наші можливості", – зазначив він.

Крім того, заступник міністра поінформував, що за декілька тижнів органи з безпеки авіації України висловлять свої коментарі до проекту технічного звіту, після чого Іран подасть його на розгляд Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO).

"Я закликаю всіх, весь цивілізований світ уважно стежити за публікацією цього звіту та належним чином відреагувати на нього", – сказав він.

Єнін додав, що також триває трек кримінального розслідування, яке має розставити всі крапки над "i" щодо того, хто і за яких обставин збив літак.

"Україна разом із Канадою, Великою Британією, Швецією та Афганістаном, які є членами спільної координаційної групи, ніколи не допустять, щоб ця трагедія забулася і хтось вийшов сухим з води. Спільно ми доведемо цю справу до кінця, правда буде встановлена, а справедливість забезпечена", – запевнив він.

Коментар Євгенія Єніна щодо розслідування збиття Іраном літака МАУ

Коментар заступника міністра закордонних справ Eugene Enin щодо розслідування збиття Іраном літака МАУ: «Ключовим для України є відновлення справедливості та встановлення правди. Ми встановимо, що сталось тієї ночі. Україна та світова спільнота не дозволять, щоб чиїсь інтереси були вищі за людські життя, права людини та систему безпеки польотів».

Posted by Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine on Wednesday, February 10, 2021

Раніше ЗМІ оприлюднили аудіозапис, на якому людина, яку джерела впізнають як міністра закордонних справ Ірану, обговорює можливість того, що знищення рейсу PS752 було умисним актом.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: