fbpx
Сьогодні
18:33 10 Лют 2021

Єнін заявив, що аудіозапис долучать до справи МАУ, якщо він справжній

Фото Reuters

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін не виключає долучення опублікованого сьогодні аудіозапису до матеріалів справи про катастрофу літака МАУ в Ірані. Але для цього потрібно довести його автентичність.

Про це йшлося в ефірі телеканалу "Україна 24".

За словами Єніна, якщо технічна експертиза доведе автентичність аудіозапису, то його, скоріш за все, долучать до розслідування.

"Насамперед це завдання технічних експертів. Якщо буде встановлено автентичність, я переконаний, що його буде долучено до матеріалів розслідування. Ми маємо розглядати всі версії. Останнє слово скаже суд", – сказав він.

Єнін додав, що українська сторона сподівається, що Іран не буде заважати проведенню розслідування.

"Ми будемо посилювати наші зусилля щодо координації нашої спільної відповіді іранській стороні щодо цієї ситуації. Ми розраховуємо, що іранські урядовці будуть максимально дотримуватися зобов'язань та не заважатимуть розслідуванню", – додав заступник міністра.

Як відомо, сьогодні канадські ЗМІ опублікували аудіозапис, на якому, ймовірно, міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф говорить, що літак МАУ могли збити умисно. Голос на аудіозаписі не виключив, що це могли бути "диверсанти".

Раніше ЗМІ оприлюднили аудіозапис, на якому людина, яку джерела впізнають як міністра закордонних справ Ірану, обговорює можливість того, що знищення рейсу PS752 було умисним актом.

Україна досліджує аудіозапис, який вказує на те, що Іран міг збити літак МАУ невипадково.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: