fbpx
Сьогодні
09:25 25 Тра 2021

Байден має намір притягнути до відповідальності всіх винних у ситуації з Ryanair у Білорусі

Фото Reuters

Президент США Джо Байден доручив своїй адміністрації розробити варіанти, яким чином можна залучити до відповідальності людей, що винні в захопленні літака Ryanair в Мінську і затримання співзасновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича.

Про це йдеться на сайті Білого дому, передає ZN.UA.

"Я радий тому, що ЄС закликав до цілеспрямованих економічних санкцій і інших заходів. Я попросив свою команду розробити варіанти із залучення причетних до відповіді в тісній співпраці з Євросоюзом, іншими союзниками і партнерами, а також міжнародними організаціями", – заявив президент.

Джейк Салліван, що є помічником президента США з питань нацбезпеки, у зв'язку з подією в Білорусі, провів переговори з опозиційним лідером Світланою Тихановською, йдеться в іншому повідомленні Білого дому.

Салліван заявив їй, що США у співпраці з ЄС "привернуть режим Лукашенка до відповіді".

Нагадаємо, що у Мінську літак авіакомпанії Ryanair, який здійснював рейс з Афін до Вільнюса, приземлився в національному аеропорту "Мінськ" – пілоти подали аварійний сигнал, бо отримали повідомлення про бомбу на борту.

До летовища прибула саперна служба, однак вибухових пристроїв не виявила.

У цей момент відбувся арешт опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Мати засновника Nexta Романа Протасевича повідомила, що за непідтвердженою інформацією її син знайдений в одній з мінських лікарень. Стан його критичний.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: