fbpx
Сьогодні
08:58 25 Тра 2021

Засновник Nexta повідомив про нову хвилю погроз редакції

Засновник телеграм-каналу Nexta Степан Путило повідомив, що після затримання у Мінську Романа Протасевича редакція отримала "безліч погроз".

Про це він сказав РБК.

"Безліч погроз про те, що ми наступні, що бійтеся, що вас, може, в Білорусь не будуть відвозити, а відразу на місці прикінчать, пристрелять, що офіс підірвуть і так далі", – сказав Путило.

За його словами, редакція отримувала такі погрози і в серпні 2020 року, коли в Білорусі почалися акції протесту після президентських виборів. Але "зараз ця хвиля повернулася", додав він.

Путило зазначив, що редакція каналу "докладає всіх можливих зусиль, щоб мінімізувати ризики".

"У нас є поліція під офісом, у нас є екстрені номери, і про все підозріле ми відразу повідомляємо в поліцію Польщі. Тому ми відчуваємо себе, в принципі, в безпеці і продовжуємо нашу справу, справу всього нашого життя", – сказав він.

За словами засновника Nexta, він обговорював з Протасевичем можливі загрози, в тому числі те, "що все-таки не варто літати над Білоруссю".

"Навіть над дружніми Лукашенку країнами СНД, це небезпечно, на жаль", – вважає Путило.

Нагадаємо, що у Мінську літак авіакомпанії Ryanair, який здійснював рейс з Афін до Вільнюса, приземлився в національному аеропорту "Мінськ" – пілоти подали аварійний сигнал, бо отримали повідомлення про бомбу на борту.

До летовища прибула саперна служба, однак вибухових пристроїв не виявила.

У цей момент відбувся арешт опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Мати засновника Nexta Романа Протасевича повідомила, що за непідтвердженою інформацією її син знайдений в одній з мінських лікарень. Стан його критичний.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: