fbpx
Сьогодні
22:29 12 Тра 2021

Після підозр про держзраду для Медведчука та Козака на Донбасі може зрости кількість обстрілів, - військовий експерт

Фото Reuters

Військовий експерт Олег Жданов не виключив загострення конфлікту на Донбасі після того, як народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку підписали підозри у державній зраді.

Про це він зазначив в ефірі телеканалу "Україна 24".

На запитання, чи можуть справи проти Медведчука і Козака вплинути на ситуацію на сході України, військовий експерт відповів:

"Так, можуть вплинути в тому сенсі, що ми можемо отримати збільшення кількості обстрілів у плані нанесення нам втрат. Все буде залежати від того, наскільки серйозно поставляться до цієї справи президент і його оточення. Прихід пана Медведчука до прокуратури говорить про те, що він готовий дати бій і буде наполягати на судовому слуханні для того, щоб розгромити ці звинувачення і заодно зробити собі підвищення рейтингу. Якщо в нього буде погіршення ситуації, то реакція може бути в контексті збільшення обстрілів і втрат. Якщо процес буде для нього успішним, то все буде добре".

Нагадаємо, 12 травня генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу Вона також підписала підозру ще одному депутату з ОПЗЖ Дмитру Козаку.

Тим часом охорона Медведчука не пускала в будинок СБУ та не давала слідчим вручити підозру.

Наразі відомо, що Тарас Козак знаходиться в Росії.

Сьогодні Віктор Медведчук з'явився в Офісі Генпрокурора для вручення підозри. Він заявляє, що це є політичними репресіями щодо нього.

Пізніше в Офісі Генпрокурора зазначили, що Медведчуку було вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: