fbpx
Сьогодні
17:36 12 Тра 2021

"Виклик для Росії": у ТКГ пояснили, як Путін сприйняв справу проти Медведчука

Фото Reuters

Президент Росії Володимир Путін сприймає підозру в державній зраді нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку як акт агресії США проти РФ.

Про це заявив член української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Сергій Гармаш, пише "Україна 24".

На запитання, чи може справа проти Медведчука вплинути на переговори щодо Донбасу, учасник ТКГ відповів:

"Думаю, що саме на переговорах взагалі ніяк не відіб'ється, оскільки специфіка "мінського процесу" відірвана від реального життя, йде за своїми законами. А от на ситуації на Донбасі цей процес з Медведчуком міг би відбитися. Мені здається, що в Путіна зараз трошки зв'язані руки. Так співпало, чи не співпало, що оголошення підозри Медведчуку відбулося після візиту Блінкена (держсекретаря США – ред.) до України. Оскільки російська влада впевнена, що Україна настільки несамостійна, що все робить тільки з подачі США, швидше за все, влада Росії зараз розглядає цей акт як акт агресії США проти російського керівництва, такий виклик Путіну".

За словами Гармаша, президент РФ зараз не може відповісти на цей виклик так, як йому б хотілося, тому що йдуть переговори про зустріч Путіна з Байденом.

"Найближчим часом я не очікую більшої ескалації, ніж вона зараз є, а якщо вона буде, навряд чи це буде пов'язано з переслідуванням Медведчука", – додав він.

Нагадаємо, 12 травня генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу Вона також підписала підозру ще одному депутату з ОПЗЖ Дмитру Козаку.

Тим часом охорона Медведчука не пускала в будинок СБУ та не давала слідчим вручити підозру.

У цей час у "Слузі народу" відреагували на підозру Медведчуку.

Наразі відомо, що Тарас Козак знаходиться в Росії, а місцеперебування Віктора Медведчука встановлюють.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: