fbpx
Сьогодні
22:54 11 Тра 2021

У Офісі Президента переконані, що Медведчуку не уникнути суду

Народним депутатам Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку (фракція ОПЗЖ), щодо яких підписано підозри у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму, доведеться пройти через слідство та суд, як це і передбачено законом.

Про це повідомив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, передає Укрінформ.

"У Президента Зеленського достатньо політичної волі, щоб в Україні дійсно працював принцип верховенства права і рівності усіх громадян перед законом і судом… Медведчуку, як і його спільникам, доведеться пройти через слідство і судовий процес, як це і передбачено законом. Сховатися не вийде", – сказав Подоляк.

За його словами, навряд чи хтось міг подумати, що Медведчук почне ховатися десь лісами чи на дачах у друзів, коли виявиться, що в Україні по відношенню і до нього також працює закон.

"Зображав із себе вкрай впливову та солідну людину, намагався вирішувати долю народу чи окремо Донецька та Луганська, активно користувався ресурсами країни у Криму вже після окупації, а в підсумку – просто десь сховався. Від слідчих дій. Це може викликати тільки іронічну посмішку – як впливає сила закону на людей, які звикли жити над законом протягом десятиліть", – зазначив Подоляк.

Він вважає, що історія з Медведчуком – це класична історія про "вічно недоторканих, яким закони не писані".

Радник керівника Офісу Президента підкреслив, що "деструктивна діяльність Медведчука" протягом десятиліть була абсолютно прозорою для всього українського суспільства.

Так, за його словами, державна безпека постійно знаходилася під "руйнівними ударами його дивної медіаімперії".

Окрім того, зауважив Подоляк, про таку деструктивну діяльність свідчать і "десятки класичних непрозорих схем і оборудок, про що є багато журналістських розслідувань".

Нагадаємо, генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу Вона також підписала підозру ще одному депутату з ОПЗЖ Дмитру Козаку.

Тим часом охорона Медведчука не пускає в будинок СБУ та не дає слідчим вручити підозру.

У "Слузі народу" відреагували на підозру Медведчуку.

Наразі відомо, що Тарас Козак знаходиться в Росії, а місцеперебування Віктора Медведчука встановлюють.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: