fbpx
Сьогодні
19:27 08 Кві 2021

У Путіна погрожують Україні, якщо вона почне наступ. У Зеленського відповіли

Заступник глави адміністрації президента Росії та куратор питання Донбасу у Кремлі Дмитро Козак заявив, що Росія стане на захист жителів окупованих територій, якщо відновляться масштабні бойові дії.

Про це він заявив на пресконференції.

Козак вважає, що якщо Україна почне наступ на "Л/ДНР", то це стане "початком кінця України". Водночас він впевнений, що реальних намірів починати повномасштабні бойові дії на Донбасі у Києва немає.

Козак розповів про те, що у 2019 році Росія пропонувала ввести на перемовини Трьохсторонньої контактної групи президента-втікача Віктора Януковича, але українська сторона відмовилася. За його словами, варто повністю розсекретити перемовини щодо Донбасу.

"Ця конфіденційність переговорів уявна, умовна. Ми намагалися її дотримуватися теж, але вона потрібна тільки для того, щоб Україна, оскільки Німеччина та Франція не сильно висвітлюють переговори, домінувала в інформаційному просторі і проводила свою лінію, дезінформувала своїх громадян", — заявив Козак.

Також Дмитро Козак анонсував на 19 квітня нові перемовини політичних радників лідерів України, РФ, Франції та Німеччини.

Натомість в Офісі Президента зауважують, що Україна не зацікавлена ​​в ескалації військового протистояння, українська армія готова до будь-якого розвитку подій, але дипломатичний шлях залишається державним пріоритетом.

"Україна точно не зацікавлена ​​в будь-якій ескалації військового протистояння. Наша армія готова до будь-якого розвитку подій, але державний пріоритет залишається незмінним – це завжди ставка на пошук дипломатичного рішення для припинення війни. Україна цінує кожне життя своїх громадян, і тому для нас загострення ситуації на Донбасі – це дійсно серйозно. Це не риторика, не пропаганда і не дипломатичні ігри. А ось те, що Росія використовує загибель людей для чергових політичних маніпуляцій, – весь світ чітко бачить", – наголосив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.

Водночас він зазначив, що чим точно вже не здивувати Україну, так це "загрозливою риторикою з Москви".

"Для чого це їм потрібно? Дуже просто: їх машина пропаганди працює на посилення напруження ситуації і на посилення тиску", – сказав радник керівника ОП.

Подоляк вважає, що це тиск не тільки на Україну, а й на інших учасників Нормандського формату, на всі ті країни, які підтримують територіальну цілісність України.

Як повідомляла Рубрика раніше, головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак у Верховній Раді повідомив, що уздовж державного кордону України розміщені 28 батальйонних тактичних груп збройних сил РФ.

За словами Хомчака, російські війська сконцентровані в Брянській, Воронезькій, Ростовській областях та на території тимчасово окупованого Криму. Крім того, ВС РФ під приводом військових навчань і тренувань стягують до кордону з Україною додаткові сили і засоби.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: