fbpx
Сьогодні
16:40 08 Кві 2021

Путін та Меркель провели телефонну розмову: говорили про Донбас

Канцлер ФРН Ангела Меркель зателефонувала 8 квітня президенту Росії Володимиру Путіну та обговорила з ним загострення конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба Кремля, а також про це сповістила речниця федерального уряду Німеччини Ульріке Деммер.

У Путіна зазначають, що президент Росії "звернув увагу на провокаційні дії Києва, який останнім часом цілеспрямовано загострює обстановку на лінії зіткнення".

Відзначається, що Путін підкреслив "необхідність неухильного виконання київською владою раніше досягнутих домовленостей, перш за все по налагодженню прямого діалогу з Донецьком і Луганськом і правового оформлення особливого статусу Донбасу".

Також у Кремлі заявили, що готові координувати роботу на рівні політичних радників та глав МЗС "нормандського формату".

"Сторонам конфлікту адресований заклик до стриманості і активізації переговорного процесу з метою повної реалізації мінського "Комплексу заходів" 2015 року як безальтернативній основі врегулювання. Підтверджено налаштування на подальшу тісну координацію зусиль Росії і Німеччини, в тому числі в "нормандському форматі", – сказано в повідомленні.

Тим часом Деммер зазначила, що під час розмови Меркель закликала Путіна зменшити підкріплення військ для деескалації ситуації

Повідомляється, що було обговорено низку інших питань зовнішньої політики, зокрема Сирію, Лівію й Боснію та Герцеговину. Також порушувалася справа Навального.

Як повідомляла Рубрика раніше, головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак у Верховній Раді повідомив, що уздовж державного кордону України розміщені 28 батальйонних тактичних груп збройних сил РФ.

За словами Хомчака, російські війська сконцентровані в Брянській, Воронезькій, Ростовській областях та на території тимчасово окупованого Криму. Крім того, ВС РФ під приводом військових навчань і тренувань стягують до кордону з Україною додаткові сили і засоби.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: