fbpx
Сьогодні
17:08 08 Кві 2021

Україна та Польща домовилися про спільні дії в міжнародній політиці для протидії російській агресії

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з Міністром закордонних справ Республіки Польща Збігнєвом Рау, який відвідав Україну з терміновим візитом на його запрошення.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Дмитро Кулеба детально поінформував Збігнєва Рау щодо системного загострення Росією безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях України, стягування російських військ до кордонів нашої держави, збільшення інтенсивності російської пропаганди.

Збігнєв Рау висловив занепокоєння цими діями Росії та запевнив: Польща незмінно та міцно підтримує Україну у її боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність.

Керівники української та польської дипломатії домовилися докласти спільних зусиль для консолідації дієвої міжнародної підтримки України у протидії російській агресії. Сторони обговорили поглиблення військово-політичної співпраці.

Польща висловила підтримку курсу України на набуття повноправного членства в ЄС і НАТО.

Сторони обговорили енергетичну складову регіональної безпеки, зокрема у контексті реалізації проєкту "Північний потік-2".

Міністри обговорили майбутнє головування Польщі в ОБСЄ, приділили окрему увагу зміцненню взаємодії України, Польщі та Литви у форматі "Люблінського трикутника" та підготовці інавгураційного саміту "Кримської платформи".

"Наші країни об'єднані спільним баченням минулого та майбутнього Європи. Україна є невід'ємною частиною цілісної, вільної та мирної Європи, а її вступ в ЄС і НАТО стане природнім етапом історичного процесу", – заявив Дмитро Кулеба.

Міністри домовилися про спільні зусилля задля збільшення обсягів торгівлі та інвестицій, створення нових можливостей для компаній двох країн.

Сторони обговорили подальшу взаємодію у військово-технічному співробітництві, транскордонній та прикордонній співпраці, збереженні культурно-історичної спадщини, протидії наслідкам пандемії COVID-19.

Як повідомляла Рубрика раніше, головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак у Верховній Раді повідомив, що уздовж державного кордону України розміщені 28 батальйонних тактичних груп збройних сил РФ.

За словами Хомчака, російські війська сконцентровані в Брянській, Воронезькій, Ростовській областях та на території тимчасово окупованого Криму. Крім того, ВС РФ під приводом військових навчань і тренувань стягують до кордону з Україною додаткові сили і засоби.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: