fbpx
Сьогодні
19:07 08 Кві 2021

Естонія - з Україною, - Кулеба після розмови з міністром зовнішніх справ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністеркою закордонних справ Естонської Республіки Євою-Марією Лійметс.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Міністр детально поінформував співрозмовницю про загострення Росією безпекової ситуації, системні дії та заяви Москви, спрямовані на ескалацію військової напруги та підрив дипломатичних зусиль з мирного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту.

Міністерка запевнила у подальшій твердій підтримці Естонією суверенітету та територіальної цілісності України, європейських та євроатлантичних прагнень нашої держави.

Керівники української та естонської дипломатії одностайно засудили загострення Росією безпекової ситуації та підтвердили готовність до спільних дій в ООН, ОБСЄ та інших міжнародних організаціях з метою консолідації дієвої міжнародної підтримки України у протистоянні російській агресії.

Дмитро Кулеба окремо привітав готовність естонської сторони до тісної взаємодії у рамках підготовки до інавгураційного саміту "Кримської платформи" у серпні цього року в Києві.

Також Кулеба у Twitter поділився своїми враженнями від розмови: "Ми готові спільно діяти в ООН, ОБСЄ, інших організаціях задля консолідації дієвої міжнародної підтримки України. Естонія — з Україною. Ми глибоко це цінуємо".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: