fbpx
Сьогодні
14:43 03 Кві 2021

Прессекретарка Білого дому про російські війська на українському кордоні: Ми вже бачили це "кіно"

CNN

У Білому домі занепокоєні кампанією дезінформації, яку поширює Росія щодо пояснення причин для зосередження військ на кордоні з Україною.

Про це повідомила речниця Білого дому Джен Псакі, фрагмент виступу якої опублікував "Голос Америки".

"Ми, безперечно, вже бачили це "кіно", це кампанія дезінформації, яку Росія проводила і в минулому – що стосується її агресії на кордоні з Україною", – відповіла представниця адміністрації на запитання, чи непокоїть Білий дім дезінформація Кремля про дії РФ поблизу українського кордону.

Вона також зазначила, що США стурбовані діями Росії та будуть вести консультації зі своїми європейськими партнерами щодо цієї ситуації.

Як повідомляла Рубрика, 1 квітня стало відомо, що Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

Увечері 2 квітня президенти Джо Байден та Володимир Зеленський провели довгоочікувану телефонну розмову, у котрій обговорили загострення конфлікту на Донбасі.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: