fbpx
Сьогодні
17:35 02 Кві 2021

Байден та Зеленський провели першу телефонну розмову

English version here

Президент США Джозеф Байден провів першу телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Під час розмови Байден нагалосив на підтримці США суверенітету і територіальної цілісності України у протистоянні з Росією на Донбасі і в Криму.

Президент США висловив прихильність боротьбі з корупцією в Україні, а також реалізації програми реформ, заснованої на "демократичних цінностях, які забезпечують справедливість, безпеку і процвітання народу України".

Під час розмови політики наголосили, що ці реформи є головним елементом євроатлантичних прагнень України.

А ще Байден та Зеленський обговорили важливість тісної співпраці США і України для стримування пандемії COVID-19 та зміцнення демократії в регіоні.

Як повідомляє ZN.UA з власних джерел, до спілкування обидві сторони готувалися заздалегідь. Повідомляється, що після цієї розмови "в черговий раз обіцяти нові правила і жити за старими на цей раз у Києва не вийде".

Крім того, як пише видання Politico, левова частка розмови стосувалася загострення ситуації на Донбасі і нарощування озброєнь Росії поблизу українського кордону. Також повідомляється, що Байден підтвердив свою прихильність України і сказав, що в душі і серці глибоко вірить в країну.

Як раніше повідомляли у ЗМІ, розмова відбулася на фоні останніх маневрів та навчання російських військ біля кордонів України, що стривожило адміністрацію президента США.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: