fbpx
Сьогодні
10:58 01 Кві 2021

Через можливе вторгнення РФ в Україну боєготовність Європейського командування армії США підвищили до максимального рівня, – ЗМІ

На тлі того, що російські війська стягуються до українських кордонів, боєготовність Європейського командування армії США підвищили до максимально можливого рівня.

Про це повідомляє The New York Times, пише "Слово і діло".

До нездорової активізації російської армії на кордоні з Україною Пентагон тримав американські війська в Європі в стані готовності "можлива криза".

Однак тепер боєготовність військ США підвищена до рівня "потенційна неминуча криза", тобто до максимальної. Далі – тільки наказ до початку бойових дій.

Американські експерти висловлюють побоювання, що можлива операція російських військ на Донбасі може обернутися серйозними наслідками. А військові США нарахували не менше чотирьох тисяч російських військових у супроводі техніки, спішно підтягнутих до українських кордонів на додаток до вже існуючих на ній сил.

Як повідомляла Рубрика, головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у Раді заявив, що на окупованих Росією територіях України перебуває до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

Раніше Хомчак заявляв, що Україна готова наступати на Донбасі. Однак перед цим необхідно оцінити ризики та прорахувати сили й можливості української держави та армії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: