fbpx
Сьогодні
13:23 03 Кві 2021

У ТКГ вважають, що Росія задіює військовий інструмент через поразки на дипломатичному фронті

Фото Reuters

Росія задіє останній інструмент в конфлікті на Донбасі – військовий.

Про це заявив представник української делегації в ТКГ, журналіст Сергій Гармаш на каналі "Україна 24".

"Рівень конфронтації, незважаючи ні на що, не досяг рівня, який був на момент досягнення перемир'я — він більш ніж вдвічі нижчий за бойові втрати. Мені здається, це нагнітання ситуації все-таки вигідне Росії насамперед і в якійсь мірі нашим західним партнерам. Тому що США мобілізували свої війська і підняли на найвищий рівень бойової готовності війська в Європі. А Україна підняла рівень бойової готовності своїх військ? Мені здається, ми спокійніше до цього ставимося, тому що ми вже знаємо, що Росія за ці 7 років дуже часто концентрує свої війська на нашому кордоні", — сказав він.

За словами Гармаша, варто очікувати військової провокації на Донбасі.

"Я думаю, ми прекрасно розуміємо мету Росії зараз, сьогодні навіть Пєсков, вважаю, проговорився, коли сказав, що Росія не підтримала заяву про прихильність угоді про перемир'я, бо вона не є стороною конфлікту, і, відповідно, Україна повинна домовлятися з Донецьком і Луганськом.

Те, що буде військова провокація на Донбасі — я про це вже кілька місяців говорю, тому що це логічно. Зазнавши поразки на дипломатичному фронті, Москва задіє єдиний інструмент, що залишився, — військовий, щоб змусити нас вести прямий діалог з Донецьком і Луганськом. Позиція наших західних партнерів, передусім США — демонструвати настільки рішучу позицію, якої не було 2014 року", — сказав він.

Журналіст вважає, що президент США Джо Байден зв'язав Путіну руки.

"Байден фактично показав, що повторення 2014 року не буде, він зв'язав руки Путіну. Тому я вважаю, що конфронтація на рівні провокації швидше за все буде, конфронтації на рівні глобального наступу, як 2014-2015 роках, думаю, не буде. Тому що Путін чудово розуміє, що отримає по руках — і не тільки військовим шляхом, а є економічні санкції… Тому те, що вони там бундючаться… Потрібно серйозно ставитися до загрози, але прагматично", — сказав він.

Як повідомляла Рубрика, 1 квітня стало відомо, що Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

Увечері 2 квітня президенти Джо Байден та Володимир Зеленський провели довгоочікувану телефонну розмову, у котрій обговорили загострення конфлікту на Донбасі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: