fbpx
Сьогодні
22:25 02 Кві 2021

У ТКГ розповіли про те, наскільки реально повернути окупований Донбас збройним шляхом

Фото: ukrinform.ua

В українській делегації ТКГ переконані, що Україна зможе повернути окуповані території Донбасу тільки дипломатичним шляхом.

Про це заявив представник делегації Сергій Гармаш на каналі "Україна 24".

"Я згоден з президентом в тому, що чим сильніша армія, тим більше шансів у дипломатів. Тобто, по суті, м'язи дипломатів — це армія. Я вірю в дипломатичний успіх, якщо ми будемо представляти серйозну військову загрозу для Росії, якщо вона зважиться на більш серйозну ескалацію, ніж є на цей момент. До того ж, на сьогодні у нас немає альтернативи, тому що поки ми можемо дати відсіч ворогу, але ми не здатні завдати йому такий сильний удар, щоб він поніс поразку в гібридній війні", — сказав він.

Гармаш зазначив, що Україні залишається покладатися на західні країни.

"Тут ми у великій мірі залежимо від наших західних партнерів, вони не зацікавлені в серйозній ескалації конфлікту, і ми змушені в будь-якому випадку зважати на їхню думку, щоб не залишитися з Росією сам на сам. Ядерних боєголовок у нас все-таки немає, тому фактор Заходу ми повинні та зобов'язані враховувати. Вони не залишають нам вибору, крім дипломатичного шляху", — сказав він.

Як повідомляла Рубрика, 1 квітня стало відомо, що Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

Увечері 2 квітня президенти Джо Байден та Володимир Зеленський провели довгоочікувану телефонну розмову, у котрій обговорили загострення конфлікту на Донбасі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: