fbpx
Сьогодні
19:11 02 Кві 2021

Міністр закордонних справ Великої Британії про ескалацію конфлікту на Донбасі: Лондон уважно стежить за діями Росії

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з державним секретарем у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Домініком Раабом.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Дмитро Кулеба поінформував співрозмовника про дії Російської Федерації, яка здійснює не лише військову ескалацію на лінії дотику з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей та в Криму, але й відчутну ескалацію дезінформації та російської пропаганди.

"Російська пропаганда не полишає спроб нав'язати хибну думку про якісь нібито плани України здійснити якісь військові дії або провокації. Це повна нісенітниця. Україна ніколи не прагнула і не прагне ескалації, Україна завжди прагнула і прагне миру", – зауважив Дмитро Кулеба.

Домінік Рааб запевнив Дмитра Кулебу, що Лондон уважно стежить за діями Росії. Він підтвердив, що Велика Британія повністю солідарна з Україною і висловив переконання, що будь-яка спроба Росії піти на масштабну військову ескалацію матиме для неї тяжкі наслідки.

Сторони обговорили посилену політичну і безпекову взаємодію України та Великої Британії на тлі загострення Росією безпекової ситуації.

Як повідомляла Рубрика, 1 квітня стало відомо, що Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

Увечері 2 квітня президенти Джо Байден та Володимир Зеленський провели довгоочікувану телефонну розмову, у котрій обговорили загострення конфлікту на Донбасі.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: