fbpx
Сьогодні
22:53 01 Кві 2021

У США пояснили, чому Росія накопичує війська на кордоні з Україною

Накопичення Росією військ на кордоні з Україною вказує, серед іншого, що президент РФ Володимир Путін намагається перемикнути увагу росіян від новин про Навального і внутрішніх проблем на міжнародні питання.

Про це в коментарі «Голосу Америки» заявив колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер.

«По-перше, Путін намагається перемикнути увагу росіян від новин про Навального і внутрішніх проблем на міжнародні питання. По-друге, я думаю, це навмисна надмірна реакція на риторику США. Коли президента Байдена запитали, він вважає Путіна вбивцею, він сказав "так". Тому я думаю, зараз вони намагаються загострити обстановку, щоб дати відсіч адміністрації Байдена. Але, мабуть, найважливішим з усього є психологічний тиск на Україну ", – вважає Волкер.

30 березня Верховна Рада схвалила заяву з вимогою до Російської Федерації негайно припинити бойові дії та дотримуватися режиму припинення вогню, а також із закликом до світової спільноти про продовження і посилення політичного та економічного тиску на РФ з метою припинення агресії проти України.

Під час засідання ТКГ Леонід Кравчук запропонував поновити всеосяжне припинення вогню з 1 квітня, однак Росія відмовилася.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у Раді заявив, що на окупованих Росією територіях України перебуває до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

Також Хомчак заявляв, що Україна готова наступати на Донбасі. Однак перед цим необхідно оцінити ризики та прорахувати сили й можливості української держави та армії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: