fbpx
Сьогодні
10:28 30 Бер 2021

У Зеленського немає проблем дати команду про наступ на Донбасі, просто треба прораховувати наслідки, – Хомчак

Фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський спроможний дати команду про наступ на Донбасі, однак таке рішення може загрожувати великими втратами серед цивільного населення.

Про це заявив в інтерв'ю начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак, повідомляє "Гордон".

"Я вам гарантую: у Верховного головнокомандувача проблем дати команду або прийняти рішення немає. Просто треба прораховувати всі наслідки потім, сили й можливості, резерви, готовність сьогодні держави до цього – щоб ми йшли – і наслідки. Тому що якщо ми сьогодні йдемо наступати, ми розуміємо, що таке Донецьк: це багатомільйонне місто", – підкреслив він.

За словами Хомчака, при наступі є багато ризиків. Зокрема, може загинути занадто багато місцевих жителів.

"Але це ж українці, це ж люди. Міжнародне гуманітарне право що скаже? Оцінивши ці всі фактори, ці ризики… Хто проти нас піде? Якщо ми будемо сьогодні воювати з тими, хто там є, – звичайно, у нас є дуже багато шансів досягти мети. Але ми розуміємо, що проти нас стане… Ми це бачили в 14-му році", – додав він.

Як повідомляла Рубрика, 26 березня окупанти з мінометів 82-го калібру та іншого озброєння обстріляли позиції Об'єднаних сил поблизу Шумів. У результаті ворожого обстрілу четверо військових загинули та двоє отримали поранення.

Президент Володимир Зеленський заявив, що проведе розмови з усіма лідерами "нормандської четвірки".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: