fbpx
Сьогодні
20:11 01 Кві 2021

Лавров пригрозив "руйнуванням України" через загострення на Донбасі

Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров застеріг щодо ймовірності "руйнування України" в разі можливого загострення конфлікту на Донбасі.

Про це глава російської дипломатії заявив у четвер, 1 квітня, на "Первом канале" російського телебачення, пише LB.ua.

"Ті, хто будуть намагатися розв'язати нову війну в Донбасі, – зруйнують Україну", – підкреслив Лавров.

"За інформацією, яка в тому числі в ЗМІ публікується, військові в більшості своїй розуміють згубність будь-яких дій щодо розв'язання гарячого конфлікту. Я дуже сподіваюся, що їх не будуть "під'юджувати" політики, яких, своєю чергою, буде "під'юджувати" Захід на чолі з США", – цитує Лаврова DW.

На думку російського міністра, нині триває багато спекуляцій на тему документів, схвалених Верховною Радою України й підписаних президентом України Володимиром Зеленським.

"Наскільки це відбиває реальну політику? І наскільки це має на меті розв'язання проблем Зеленського всередині країни з падінням рейтингу? Я не знаю, блеф це чи конкретні плани", – додав глава МЗС РФ.

30 березня Верховна Рада схвалила заяву з вимогою до Російської Федерації негайно припинити бойові дії та дотримуватися режиму припинення вогню, а також із закликом до світової спільноти про продовження і посилення політичного та економічного тиску на РФ з метою припинення агресії проти України.

Під час засідання ТКГ Леонід Кравчук запропонував поновити всеосяжне припинення вогню з 1 квітня, однак Росія відмовилася.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у Раді заявив, що на окупованих Росією територіях України перебуває до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

Також Хомчак заявляв, що Україна готова наступати на Донбасі. Однак перед цим необхідно оцінити ризики та прорахувати сили й можливості української держави та армії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: