fbpx
Сьогодні
21:13 01 Кві 2021

Протест під Офісом президента: ще одного активіста відправили під домашній арешт

Лідера руху «Гонор» Сергія Філімонова відправили під цілодобовий домашній арешт. Активіст брав участь у протесті під Офісом президента 20 березня, і йому оголосили підозру в хуліганстві.

Запобіжний захід Філімонову в четвер, 1 квітня, обрала суддя Печерського суду Києва Карина Константінова.

Вона відмовилася заслуховувати свідків захисту і задовольнила клопотання прокуратури про домашній арешт підозрюваного без носіння електронного браслета, повідомили в юридичній компанії «Міллер», адвокати якої захищають Філімонова.

Обидва свідки брали участь в акції й готові були підтвердити, що Філімонов не лише не вчиняв хуліганських дій, але й зупиняв найбільш агресивно налаштованих протестувальників. Члена парламентської фракції партії «Голос» Ярослава Юрчишина суддя відмовилася допитувати, щоб не «затягувати розгляд справи». Другого свідка, теж депутата, не стали заслуховувати через «відсутність підстав».

«У цьому контексті нагадаємо, що запобіжний захід нашому клієнта в цьому ж суді не розглядався вже тиждень через неявку самої судді», – зазначили адвокати.

Філімонов заявляв відвід судді, заявивши про її упередженість, але клопотання відхилили.

Як повідомляла Рубрика, ввечері 20 березня на Банковій під час акції на підтримку ув'язненого Сергія Стерненка мітингувальники розбили вікна Офісу президента, залили стіни фарбою та намагалися підпалити будівлю.

У Авакова назвали Порошенка відповідальним за "провокацію під Офісом президента".

У МВС повідомили, що у поліції розпочали кримінальне провадження щодо учасників мітингу на підтримку Стерненка.

У Офісі Президента завданні збитки оцінюють на щонайменше 2 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: