fbpx
Сьогодні
22:52 20 Бер 2021

У Авакова назвали Порошенка відповідальним за "провокацію під Офісом президента"

Фото: Самозахист

Заступник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Антон Геращенко вважає, що експрезидент Петро Порошенко стоїть за провокаціями на акції біля Офісу президента, де вимагали звільнити Сергія Стерненка.

Про це він заявив в ефірі «Радіо Свобода».

Геращенко наголосив, що «це точно не мирна акція», розгром майна Офісу президента є провокацією, а учасників акції треба розділяти на дві частини — мирні мітингарі і, власне, провокатори.

«Замовники цієї акції, я б сказав провокації, вони мріють, щоби вийшла поліція, застосувала силу, пролилась кров. Після цього президента б звинуватили у тому, що він не дає громадянам висловлювати свою думку на мирних мітингах, але ми не будемо йти на шляху такої провокації», — сказав заступник міністра.

Він запевнив, що у правоохоронців достатньо сил, аби забезпечити громадський порядок. Також Геращенко зазначив, що більшість мітингувальників — «чесні люди, які спокійно себе ведуть».

«Але є декілька десятків осіб, дії яких зафіксовані на відео з різних ракурсів, які будуть нести відповідальність за хуліганські дії, за псування державного майна, за розбите скло. Мирні мітингувальники можуть висловлювати свою думку, як і гарантує Конституція», — сказав Геращенко.

На запитання, хто ж є цим замовником провокацій, він відповів: «Заінтересованою особою є Петро Олексійович Порошенко, це моя особиста думка. Порошенку чим гірше, тим краще для нього».

Нагадаємо, ввечері 20 березня на Банковій під час акції на підтримку ув'язненого Сергія Стерненка мітингувальники розбили вікна Офісу президента, залили стіни фарбою та намагалися підпалити будівлю.

штурм офісу Президента

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: