fbpx
Сегодня
21:13 01 Апр 2021

Протест под Офисом президента: еще одного активиста отправили под домашний арест

Лідера руху «Гонор» Сергія Філімонова відправили під цілодобовий домашній арешт. Активіст брав участь у протесті під Офісом президента 20 березня, і йому оголосили підозру в хуліганстві.

Запобіжний захід Філімонову в четвер, 1 квітня, обрала суддя Печерського суду Києва Карина Константінова.

Вона відмовилася заслуховувати свідків захисту і задовольнила клопотання прокуратури про домашній арешт підозрюваного без носіння електронного браслета, повідомили в юридичній компанії «Міллер», адвокати якої захищають Філімонова.

Обидва свідки брали участь в акції й готові були підтвердити, що Філімонов не лише не вчиняв хуліганських дій, але й зупиняв найбільш агресивно налаштованих протестувальників. Члена парламентської фракції партії «Голос» Ярослава Юрчишина суддя відмовилася допитувати, щоб не «затягувати розгляд справи». Другого свідка, теж депутата, не стали заслуховувати через «відсутність підстав».

«У цьому контексті нагадаємо, що запобіжний захід нашому клієнта в цьому ж суді не розглядався вже тиждень через неявку самої судді», — зазначили адвокати.

Філімонов заявляв відвід судді, заявивши про її упередженість, але клопотання відхилили.

Как сообщала Рубрика, вечером 20 марта на Банковой во время акции в поддержку заключенного Сергея Стерненка митингующиеразбили окна Офиса президента, залили стены краской и пытались поджечь здание.

У Авакова назвали Порошенко ответственным за «провокацию под Офисом президента».

В МВД сообщили, что в полиции начали уголовное производство в отношении участников митинга в поддержку Стерненко.

В Офисе Президента нанесении ущерба оценивают в минимум 2 млн гривен.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: