fbpx
Сьогодні
10:13 21 Бер 2021

Поліція розпочала кримінальне провадження щодо протестувальників, які брали участь на мітингу під Офісом Президента

За фактом подій під час акції біля Офісу Президента у поліції розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомили на сторінці МВС у Facebook.

За повідомленням, за вчинення протиправних дій під час мітингу правоохоронці затримали "одного із найбільш агресивних учасників".

"Це – уродженець Вінничини, 1995 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину передбаченого ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального Кодексу України", – заявили у МВС.

Також було повідомлено, що слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження на ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

"Рух опору капітуляції" у Facebook повідомив, що затримано було Владислава Гранецького-Стафійчука (псевдо – Влад Сорт). Увечері туди прибули й інші учасники акції, щоб підтримати його та завадити поліції вивезти активіста до ізолятора тимчасового утримання під Києвом. Згодом там сталися сутички між протестувальниками та поліцією. За даними руху, правоохоронці намагалися відтіснити соратників Сорда та застосувала сльозогінний газ.

У МВС також додали, що після вчорашньої акції під Офісом Президента поліція Києва спільно з військовослужбовцями Національної гвардії України посилили превентивні заходи для забезпечення публічної безпеки та порядку.

Нагадаємо, ввечері 20 березня на Банковій під час акції на підтримку ув'язненого Сергія Стерненка мітингувальники розбили вікна Офісу президента, залили стіни фарбою та намагалися підпалити будівлю.

У Авакова назвали Порошенка відповідальним за "провокацію під Офісом президента".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: