fbpx
Сьогодні
16:20 01 Кві 2021

Посли країн G7 наполягають на необхідності вчасної корпоратизації концерну "Укроборонпром"

Посли країн "G7" наголошують на необхідності забезпечити вчасну корпоратизацію й удосконалення корпоративного управління концерну "Укроборонпром" відповідно до керівних принципів Організації економічного співробітництва та розвитку.

Про це йшлося під час їхньої зустрічі з генеральним директором ДК "Укроборонпром" Юрієм Гусєвим, передає "Укрінформ".

Дипломати зазначили, що отримали від посадовця інформацію про прогрес у корпоратизації концерну і хід реформ оборонно-промислового комплексу в цілому.

"Реформований Укроборонпром може посприяти безпеці й процвітанню. Посли підкреслили, що законодавство та урядові рішення щодо майбутнього ДК "Укроборонпром" мають забезпечити вчасну корпоратизацію й удосконалення корпоративного управління концерну відповідно до керівних принципів ОЕСР (Організації економічного співробітництва та розвитку), – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін 26 березня заявила, що ухвалений у першому читанні законопроєкт щодо корпоратизації державного концерну "Укроборонпром" створює можливість для України продовжувати рухатися шляхом реформування сектору ОПК, однак він містить певні аспекти, які потребують підвищення прозорості.

Йшлося про законопроект №3822 "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності", який Рада ухвалила у першому читанні 29 січня.

Передбачається перетворення концерну "Укроборонпром" на акціонерне товариство, утворення бізнес-об'єднань (ГБО) у формі акціонерних товариств, а також господарських товариств на базі підприємств концерну.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: