fbpx
Сьогодні
15:55 09 Бер 2021

"Укробронпром"почав аналізувати всю інтелектуальну власність підприємств-учасників

Державний концерн "Укроборонпром" почав повну інвентаризацію інтелектуальної власності всіх підприємств-учасників.

Про це повідомив заступник гендиректора "Укроборонпрому" Мустафа Найем.

"Отже, ми почали повну інвентаризацію інтелектуальної власності всіх підприємств-учасників Державного концерну "Укроборонпром". Ви здивуєтеся, але за всі роки існування у Концерні ніколи не проводився централізований збір та аналіз стану технічної документації на озброєння та військову техніку", – зазначив Мустафа Найем.

Наприкінці минулого року нашим управлінням була розроблена комплексна Політика управління об'єктами прав на інтелектуальну власність. Документ підписаний генеральним директором Юрієм Гусєвим, і вже третій місяць триває впровадження нових процедур на усіх підприємствах Концерну.

Кінцева мета інвентаризації – забезпечити всеохоплюючій облік, ефективний захист та адекватну монетизацію інтелекатуальної власності.

"Це непросте завдання з урахуванням того, що левова частка документації знаходиться під грифом ДСК або становить державну та комерційну таємницю. Наразі дані збираються усіма наявними засобами, які дозволяють забезпечити повний захист інформації, як у процесі передачі, так і під час обробки та зберігання даних.

На даний момент нашим управлінням вже розроблено реєстр наявної технічної документації на всі види озброєння та військової техніки. База даних продовжує наповнюватись, і на сьогоднішній день у розпорядженні наших підприємств вже зареєстровано 3942 одиниці технічної документації, з яких 3135 є власністю самих підприємств, решта – належить державним замовникам", – додав він.

Заступник гендиректора "Укроборонпрому" зазначив, що наступний крок – винесення цього питання на розгляд державних органів влади – Міністерства стратегічних галузей промисловості, Мінекономіки та РНБО.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: