fbpx
Сьогодні
10:11 03 Бер 2021

Аваков прокоментував повернення "труби Медведчука" в Україну: Зеленський не вагався

English version here

Щодо ситуації з трубопроводом, який пов'язують з народним депутатом від "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком, в Україні є кілька кримінальних справ, зокрема такі кримінальні справи розслідуються і правоохоронцями в структурі МВС.

Про це глава міністерства Арсен Аваков заявив в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

"По цій же трубі є кілька проваджень, які знаходяться і у нас в тому числі. Цю трубу вульгарно (вивели з власності нашої держави – ред.) … Рівненським – увага! – судом обласним було ухвалено рішення, що ця труба не належить Україні. І її забрали…", – сказав Аваков.

За його словами, Президент Володимир Зеленський з матеріалами справи про відчуження української ділянки нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок", який пов'язують з Медведчуком, абсолютно не вагався, що цей актив треба повернути під контроль держави.

«Він не вагався. Він як тільки ознайомився з фактами… Він така людина, він сказав: "Так це ж жахіття!" І ось у такий момент я готовий бути міністром внутрішніх справ. Це добре. А бувають моменти, коли ні, не хочу", – зазначив Аваков.

Окремо він повідомив, що рішення про накладення санкцій на Медведчука і підконтрольні йому компанії розроблялося з осені минулого року.

Нагадаємо, 19 лютого Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та ще 6 осіб.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що санкції проти Медведчука та його дружини запровадили через фінансування тероризму.

Голова СБУ Іван Баканов заявив, що рішення про введення санкцій стосовно окремих осіб ґрунтується, зокрема, й на матеріалах, якими володіє Служба безпеки України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: