fbpx
Сьогодні
13:55 01 Бер 2021

"Ні я, ні члени моєї родини": Медведчук заперечує причетність до скандального нафтопроводу

Один із лідерів партії ОПЗЖ Віктор Медведчук заперечує причетність до нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок", який із ним пов'язували.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"(До цього нафтопродуктопроводу – ред.) ніколи не мали відношення ані я, ані члени моєї родини. Медведчук ніколи не мав відношення до цієї труби… ніколи взагалі, навіть до 1991 року", – сказав політик.

Він додав, що ще кілька років тому оскаржив у суді поширення інформації про свою причетність до цього нафтопродуктопроводу. Мова про рішення Печерського райсуду міста Києва, який у травні 2018 року визнав недостовірною та такою, що порушує особисті немайнові права Віктора Медведчука, оприлюднену на телеканалі "Прямий" громадським діячем Назаром Перваком інформацію про те, що "певні сегменти міждержавної торгівлі між Росією та Україною саме в паливно-енергетичному секторі так чи інакше контролює Медведчук. Насамперед це поставка дизельного палива нафтопроводом, яка контролюється близькими до Медведчука людьми, і вже актуальна тема… скраплений газ". Пізніше це рішення підтвердила апеляційна інстанція, а в липні 2020 року його остаточно затвердив Верховний суд.

"Медведчук ніколи не мав відношення до цієї труби… Всі суди я виграв", – сказав Віктор Медведчук BBC.

На питання ВВС про те, кому, на його думку, має належати суперечливий трубопровід, Медведчук сказав, що йому "немає потреби думати" на цю тему, бо він не має стосунку до цього об'єкту.

Але на повторне прохання поділитися своїми думками з цього приводу, Медведчук заявив: якби нафтопродуктопровід був загальносоюзною власністю, то мав би після розпаду СРСР перейти у власність України.

Водночас, за його словами, "це була власність Російської Радянської Федеративної Соціалістичної Республіки", а за таких умов після розпаду СРСР право власності на трубопровід могло б перейти до спадкоємиці РРФСР, тобто до Російської Федерації.

Передісторія:

11 лютого стало колишньому заступнику директора ДП "УкрДІАП" оголосили про підозру у зловживанні службовими повноваженнями як особі, що надала неправдивий висновок в суд, в результаті чого фірма "Прикарпатзахідтранс" безпідставно отримала у власність частину магістрального нафтопродуктпроводу "Самара – Західний напрямок".

"Прикарпатзахідтранс" експлуатує близько 800 км нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок", за яким дизельне паливо з Росії й Білорусі качають для України і транзиту до Європи.

ЗМІ пов'язували компанією "Прикарпатзахідтранс" із оточенням Медведчука.

У свою чергу, партія "Опозиційна платформа – За життя" заперечували зв'язок Медведчука з цим нафтопродуктопроводом.

23 лютого Вищий антикорупційний суд наклав арешт на частину нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: