fbpx
Сьогодні
22:55 21 Лют 2021

Україна повернула нафтопровід, який раніше привласнив Медведчук

Президент Володимир Зеленський повернув у державну власність нафтопровід "Прикарпатзападтранс", ввівши у дію рішення РНБО від 19 лютого.

У документі також йдеться про необхідність "визнати, що бездіяльність Кабінету Міністрів призвела до втрати державного контролю за цими об'єктами".

Відповідальними за контроль повернення нафтопроводів державі призначили Уряд і СБУ, а Офісу Генпрокурора спільно з НАБУ рекомендовано забезпечити захист інтересів держави щодо прав власності на ці нафтопродуктопроводи.

Йдеться про нафтопродуктопровод "ПрикарпатЗахідтранс", який, за словами Глави РНБО Олексія Данілова, "дуже дивним способом виявився в приватних руках іноземної держави".

Загальна протяжність нафтопроводу, який повернувся у власність держави, становить 1433 км.

Як передає LB.ua, майно "ПрикарпатЗахідтранс" планується передати Нацагентству з розшуку та управління активами, отриманими від корупційних злочинів (АРМА) для проведення конкурсу з продажу або передачі в управління об'єкта. Але поки активи збираються передати в тимчасове зберігання "Укртранснафті".

Раніше Зеленський підписав указ про санкції проти Медведчука.

Нагадаємо, 19 лютого Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та ще 6 осіб.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що санкції проти Медведчука та його дружини запровадили через фінансування тероризму.

Голова СБУ Іван Баканов заявив, що рішення про введення санкцій стосовно окремих осіб ґрунтується, зокрема, й на матеріалах, якими володіє Служба безпеки України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: