fbpx
Сьогодні
08:51 18 Лют 2021

У "Слузі народу" пояснили повільний рух України в НАТО

Україна має об'єктивні фактори, які гальмують вступ в НАТО. Про це заявила народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук.

"Ми рухаємося правильно, але не так швидко, як нам хотілося б. Нам – це парламенту хотілося б, щоб органи виконавчої влади, зокрема Міноборони, СБУ, Нацполіції – всі, хто дотичні до євроатлантичної інтеграції, рухалися швидше", – сказала Верещук в ефірі парламентського телеканалу "Рада".

Уповільнений рух України у НАТО зумовлений об'єктивними обставинами, додала нардеп.

"Найперша і найголовніша – війна. Тому ми рухаємося на стільки швидко, на скільки нам дозволяє внутрішня ситуація. Друга причина – трансформація і реформа окремих органів, яка завжди несе в собі скорочення, реорганізацію, ліквідацію, звільнення працівників. Мова, зокрема про СБУ. І тут я оптиміст – подання поправок до законопроекту про СБУ, а їх більше 1 тис., завершено. Ми їх опрацьовуємо і я сподіваюся, що цього року ми побачимо досконалий і працюючий закон про СБУ", – підкреслила Верещук.

Варто нагадати, що раніше вийшло інтерв'ю Президента України Володимира Зеленського виданню Axios. У ньому глава держави заявив, що у нього є дуже просте питання до президента США Джо Байдена: чому Україна досі не в НАТО?

Раніше Зеленський розповів про амбіції України щодо НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: