fbpx
Сьогодні
10:47 01 Лют 2021

"Чому Україна досі не в НАТО?". Зеленський має питання до Байдена і заявив, що ми зараз захищаємо Європу

English version here

Якби Україна була членом НАТО, то на Донбасі не було б ескалації військового конфлікту, вважає Зеленський

Про це Зеленський заявив в інтерв'ю на американському телеканалі HBO, повідомляє Голос Америки.

Він відповів на питання, чи можливо, щоб Росія забралася з окупованого Донбасу без вступу України до НАТО.

"Якби Україна була членом НАТО, на сході України, на Донбасі не було б ескалації. Ми зараз захищаємо Європу. Ми вдячні Європі за її допомогу, за санкції. Ми вдячні Сполученим Штатам. Санкції важливі, але санкціями ви не можете повернути людських життів", – сказав президент.

Журналіст також нагадав Зеленському, що адміністрація Обами-Байдена, в якій Байден відповідав за Україну, не надала Києву зброї на початку російської агресії.

"Вони повинні розуміти, що сьогодні це Україна. А хто наступний? Це провокація. Завтра це може бути будь-хто, будь-яка європейська країна, Сполучені Штати. Ми говоримо не лише про збройне втручання. Ми маємо справу з інформаційною війною. І Сполучені Штати – один із яскравих прикладів, як це відбувається", – пояснив Зеленський.

Також у розмові з американськими тележурналістами Зеленський відповів на питання, яку саме допомогу Україна очікує отримати від нової адміністрації Джо Байдена

"Я щиро бажаю Джо Байдену успіху з усіма викликами, які перед ним постануть. Що стосується України, я б хотів, щоб ми увійшли в новий етап та стали на новий шлях. Президент Байден казав, що він турбується і продовжуватиме турбуватись та працювати задля безпеки в Європі. Для нас це найважливіше, бо безпека в Європі – це про нас", – сказав Зеленський.

Зеленський відповів на питання, яку саме допомогу Україна очікує отримати від нової американської адміністрації.

"Ми вдячні за все. Але якщо ми, українці, і Україна хоче бути рівноправним членом Альянсу, рівноправним членом НАТО. Це одне з найважливіших питань безпеки – тієї самої безпеки, про яку говорить президент Байден. В такому разі в мене є дуже просте питання: пане президенте, чому ми досі не в НАТО?", – запитав президент України.

Раніше Зеленський розповів про амбіції України щодо НАТО.

Ну і головне питання дня 🙂Зеленський спитав Байдена, чому Україна ще не в НАТО? 😮#рубрикамем

Posted by Рубрика on Monday, February 1, 2021

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: