fbpx
Сьогодні
19:31 16 Лют 2021

У НАТО пропонують збільшити фінансування на військову діяльність поблизу кордонів з Росією

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг анонсував, що під час зустрічі міністрів оборони 17-18 лютого запропонує їм збільшити витрати на військову діяльність на східному фланзі НАТО, що поблизу кордонів з Росією.

Про це він заявив під час пресконференції 15 лютого, повідомляє hromadske.

Зокрема, Столтенберг зазначив, що хоче запропонувати лідерам "амбіційний план щодо трансатлантичної безпеки та оборони".

"Я пропонуватиму збільшити витрати НАТО на нашу основну діяльність зі стримування та оборони. Це дозволить підтримати розгортання сил союзників у наших бойових групах на східному фланзі Альянсу, діяльність повітряної поліції, розгортання морських сил і проведення навчань", ㅡ сказав генсек НАТО.

Присутність НАТО в Східній Європі

Він зазначив, що збільшення спільних витрат покаже силу відданості НАТО п'ятій статті Північноатлантичного договору, яка зазначає, що збройний напад на одну або кілька країн-партнерів у Європі чи у Північній Америці вважатиметься нападом на всіх.

"Я також запропоную посилити навчання і нарощування потенціалу для сусідніх країн-партнерів, тому що профілактика краща за втручання", ㅡ сказав Столтенберг.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: