fbpx
Сьогодні
22:07 06 Лют 2021

Кулеба впевнений, що РФ мститиметься Україні за "канали Медведчука"

фото: МЗС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Росія не залишить без відповіді закриття проросійських каналів "112 Україна", NewsOne і Zik і до цього потрібно готуватися.

"Думаю, що конкретно зараз у них є справи більш нагальні, але, безумовно, вони цього не забудуть і відповідь прилетить", – сказав Кулеба в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Де прилетить, коли, як – я цього зараз не знаю. Але ми працюємо над тим, щоб усі органи державної влади і суспільство були готові відбити удар, який буде нанесений Росією", – додав він.

Кулеба вважає, що найгірше, що Росія могла, вона вже зробила, окупувавши частину території України.

Міністр додав, що міжнародні партнери в цілому підтримали рішення про закриття телеканалів.

"Ніхто нас відкрито, прямолінійно за це не розкритикував. Схвальна оцінка є від низки партнерів міжнародних. Європейський союз в традиційному для себе дусі більш нейтрально висловився, але при цьому зазвичай в таких випадках за інших обставин Європейський союз критикував би. Але це настільки очевидна справа, що ні в кого з наших міжнародних партнерів не повернувся язик сказати щось проти цього акту самозахисту з боку української держави", – сказав Кулеба.

Як повідомлялося, Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів. Це рішення Зеленський назвав важким.

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

4 лютого Міністерство культури та інформаційної політики надіслало офіційного листа до адміністрації YouTube, аби ті заблокували підсанкційні телеканали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: