fbpx
Сьогодні
12:45 06 Лют 2021

МКІП надіслало листа до YouTube, аби ті заблокували 112 Україна, ZIK та NewsOne

У четвер 4 лютого міністерство культури та інформаційної політики надіслало офіційного листа до адміністрації YouTube, аби ті заблокували підсанкційні телеканали.

Про це в інтерв'ю Obozrevatel розповів очільник МКІП Олександр Ткаченко.

За словами міністра, у листі було викладено позицію міністерства, рішення РНБО та аргументи, які в ньому наведені.

"Для мене така процедура незвична. Я знаю, що YouTube діє за певним протоколом, і коли є порушення авторського права, що підтверджуються доказами – платформа видаляє відповідні відео", – зазначає Ткаченко.

Водночас міністр зізнається, що йому не відомі протоколи реагування звернення адміністрації YouTube на звернення державних органів, так само як і терміни їх розгляду.

"Чекатимемо на результат. З огляду на те, що пан Медведчук, очевидно, є пов'язаною особою з паном Козаком, а на Медведчука накладено санкції США – припускаю, YouTube має звернути увагу на звернення міністерства", – наголошує міністр.

Як повідомлялося, Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів. Це рішення Зеленський назвав важким.

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: