fbpx
Сьогодні
22:35 22 Січ 2021

Міноборони збирається позиватися до “Кузні на Рибальському”

Причиною початку судової тяганини стало невчасне виготовлення та поставку середнього розвідувального корабля проєкту "Лагуна".

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

У міністерстві розповіли, що ще у лютому 2020 року оборонне відомство подало до Господарського суду м. Києва позов про стягнення з ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" 163 млн грн штрафних санкцій за порушення терміну поставки корабля. Однак рішенням суду термін виконання зобов'язань за контрактом було продовжено до 30 грудня 2020 року.

"Втім, станом на 30.11.2020 року ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" роботи за контрактом не виконало, на підставі чого підприємству було виставлено відповідну претензію. Днями ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" поінформувало Міністерство оборони, що готується до завершення робіт та проведення державних випробувань корабля. У той же час, через невиконання умов контракту Міністерством оборони України наразі готується позов до суду про стягнення штрафних санкцій за порушення зобов'язань ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському", – повідомляють у Міноборони.

Водночас на заводі вважають, що "сумлінно виконало свої зобов'язання".

За словами підприємства,  вони продовжували створювати корабель попри припинення фінансування зі сторони Міноборони ще у 2019 році. Також на заводі повідомляють, що підприємство влітку 2020 року зверталось до Міністерства оборони з
пропозицією розпочати ходові випробування. Але рішення про початок випробувань було погоджено МО восени, лише після рішення суду про перенесення строку передачі корабля.

ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" заявляє, що готова захищатися в суді та готує зустрічний позов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: