fbpx
Сьогодні
15:56 17 Січ 2021

Повернення Навального: до аеропорту підвезли автозаки, є затримані

Біля аеропорту Внуково, куди 17 січня має прилетіти з Німеччини російський опозиціонер Олексій Навальний поліцейські підвезли техніку та перекрили вхід для журналістів.

Про це повідомляє УП, із посиланням на росЗМІ.

У зв'язку з поверненням Навального до РФ силові структури у Москві, Петербурзі та інших великих російських містах приведені в стан підвищеної готовності.

За даними російських ЗМІ, на робочих місцях знаходиться практично весь особовий склад Центрів "Е" МВС, відділів по боротьбі з тероризмом і екстремізмом регіональних управлінь ФСБ, а також підрозділи Росгвардії.

Автозаки коло Внукова

Такі заходи вжито у зв'язку з тим, що за даними силовиків, близько 6 тисяч прихильників Навального мають намір його зустрічати біля аеропорту.

Станом на ранок неділі відомо, що силовики в Петербурзі вже затримали принаймні 8 осіб, які планували зустрічати Навального у Внуково. Зокрема, вранці 17 січня в аеропорту "Пулково" перед посадкою на рейс до Москви затримали головного редактора телеграм-каналу "Агіт Росія" Павла Іванкіна і ще двох активістів – Олексія Барича і Олександра Края.

Зустріч Навального в Росії

Також, як пише "ОВД-Інфо", серед затриманих є активіст Дмитро Безкоровайний, якого поліцейські відтягнули у невідомому напрямку за невідомою причиною.

Нагадаємо, про отруєння Навального стало відомо 20 серпня. Йому стало зле під час перельоту з Томська в Москву. Літак здійснив термінову посадку в Омську, після чого російського опозиціонера госпіталізували в місцеву лікарню. Потім Навального евакуювали на лікування до Німеччини.

2 вересня 
уряд Німеччини заявив, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли нервнопаралітичну речовиною "Новічок".

При цьому Навальний заявив, що не сумнівається, що за його отруєнням стоїть президент РФ Володимир Путін.

Західні лідери вважають, що до отруєння причетні російські спецслужби. Російська сторона все відкидає.

Самого Навального виписали з клініки "Шаріте" після 32 днів лікування. Там його відвідала канцлер ФРН Ангела Меркель.

За інформацією The Guardian, західні спецслужби встановили причетність ФСБ Росії до отруєння Навального.

21 грудня Олексій Навальний заявив, що зумів додзвонитися до співробітника ФСБ Костянтина Кудрявцева, який причетний до його отруєння Новачком.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: