fbpx
Сьогодні
17:56 09 Січ 2021

Відсторонення Тупицького: суддя КСУ повідомив, чи є подання по указу Зеленського

Наразі до Конституційного суду України (КСУ) не надходило подання переглянути конституційність указу Президента України Володимира Зеленського "Про відсторонення від посади судді Конституційного Суду України" від 29 грудня 2020 року № 607/2020.

Про це суддя Конституційного Суду Ігор Сліденко повідомив у коментарі УНН.

"Я не маю права озвучувати те, що обговорюється на зборах суддів. Єдине, що я можу коментувати — заяву, яка вчора з'явилася на сайті КСУ. Стосовно указу Президента, то можу сказати, що, без сумніву, Президент має право видавати укази. Якщо у когось виникає питання з приводу законності указу по Тупицькому, то може звернутися до Адміністративного суду. Якщо у когось є сумніви, щодо його конституційності, то до Конституційного суду може робити запит. На скільки мені відомо, в Конституційному Суді, поки-що, з цього приводу подання немає. Якщо буде — буде судове рішення. Але це тільки та інформація, котра відома мені. Мене не інформують в першу чергу", – наголосив Сліденко.

Нагадаємо, 5 січня, відбулися збори суддів Конституційного Суду, в результаті яких було ухвалено заяву щодо ситуації, яка склалася у зв'язку з виданням Президентом України Указу "Про відсторонення від посади судді Конституційного Суду України" від 29 грудня 2020 року № 607/2020. У заяві судді висловили занепокоєння та нагадали про Конституцію.

Нагадаємо, 29 грудня президент підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці.

У КС зазначили, що рішення про звільнення судді з посади ухвалюється виключно Конституційним судом на спеціальному пленарному засіданні, і жоден інший орган чи посадова особа не можуть ухвалити таке рішення замість нього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: