fbpx
Сьогодні
21:42 30 Гру 2020

Держохорона не пускала Тупицького на роботу, — ЗМІ

Фото: УНІАН

Вранці 30 грудня співробітники Управління державної охорони намагалися не пустити голову Конституційного суду відстороненого від посади судді КС Олександра Тупицького на його робоче місце.

Про це з посиланням на джерело в КС повідомляє УНІАН.

Відзначається, що потрапити в будівлю КС Тупицький зміг тільки по пропуску відвідувача.

За словами джерела, вранці співробітники УДО намагалися не пустити Тупицького в приміщення суду. При цьому вони не надали будь-яких письмових вказівок з цього приводу. Однак відомо, що команду не пускати Тупицького дав особисто начальник УДО Сергій Рудь.

Джерело відзначило, що, ймовірно, вказівка не пускати Тупицького було обумовлено тим, що в Офісі президента побоюються, що, якщо він з'явиться на роботі, в КС проведуть анонсоване вчора спеціальне пленарне засідання, присвячене ситуації з виданням президентом указу про тимчасове відсторонення Тупицького.

Нагадаємо, 29 грудня президент підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці.

У КС зазначили, що рішення про звільнення судді з посади ухвалюється виключно Конституційним судом на спеціальному пленарному засіданні, і жоден інший орган чи посадова особа не можуть ухвалити таке рішення замість нього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: