fbpx
Сьогодні
11:03 03 Січ 2021

Порошенко заявив, що російська вакцина тягне за собою великі ризики

Застосування російської вакцини від коронавірусу в Україні неприпустиме і створює значні ризики.

Про це заявив п'ятий Президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко в інтерв'ю "5 каналу", передає пресслужба партії.

Він наголосив, що влада має у найближчі місяці забезпечити масове щеплення для українців вакцинами перевірених світових виробників.

"У кожного представника влади не має бути ні днів, ні ночей, ні перерви. Він має їздити по всьому світу, до всіх якісних виробників вакцини – крім російських. Оскільки застосування російської вакцини навпаки буде тягнути за собою ризики", – переконаний Порошенко.

Він наголосив, що протягом 2021 року має бути щеплене від коронавірусу все населення України.

"Навесні закінчується період, коли полегшується розповсюдження ковіду. Природний спад цієї інфекції починається з травня. Тому до квітня ми зобов'язані забезпечити мінімум 22 мільйони доз вакцини. Протягом всього року до 1 січня ми маємо провакцинувати всіх", – наголосив Петро Порошенко.

Нагадаємо, раніше депутат Верховної ради від ОПЗЖ Віктор Медведчук заявив, що в Україні російську вакцину від коронавірусу "Супутник V" подали на реєстрацію.

Однак головний санітарний лікар Віктор Ляшко зауважив, що російська вакцина в не має шансів отримати дозвіл в Україні.

На початку минулого місяця у Росії висловили сподівання, що харківська компанія Біолік візьме участь у виготовленні російської вакцини.

Натомість у "Біолік" у грудні заявляли, що займаються виготовленням російської вакцини без державної реєстрації.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: