fbpx
Сьогодні
17:26 08 Гру 2020

Росія хоче почати випускати вакцину проти COVID-19 в Україні

Генеральний директор Російського фонду прямих інвестицій (РФПІ) Кирило Дмитрієв заявив, що Російська Федерація збирається направити у Міністерство охорони здоров'я запит на те, аби випускати російську вакцину проти коронавірусу в Україні.

Така заява була зроблена під час зустрічі з головою політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктором Медведчуком, повідомляє 112 канал.

"Відповідно, ми сподіваємося, що це звернення буде позитивно розглянуто, тому що дійсно є можливість в України виробляти вакцину для інших країн, у тому числі для Білорусі та інших країн. І також ми сподіваємося, що Україна розгляне можливість і про потенційну закупівлю вакцини "Супутник V", але це більш, напевно, питання середньострокової перспективи. Але ми підтверджуємо, що вже найближчим часом виробництво в Україні вакцини "Супутник V" може бути налагоджено", – зазначив він.

Він також підтвердив, що зараз російська вакцина вже в пробному режимі виробляється в Південній Кореї, Китаї, Бразилії, Казахстані та в Індії.

Також Дмітрієв висловив сподівання, що харківська компанія БіоТех візьме участь у виготовленні російської вакцини.

Нагадаємо, попри застереження Єврокомісії щодо якості "Спутник V" Угорщина також закупила цю вакцину.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: