fbpx
Сьогодні
13:33 11 Гру 2020

Мая Санду відвідає Україну в січні з офіційним візитом

Фото Reuters

Президент Молдови Мая Санду підтвердила, що в січні відвідає Україну з першим офіційним візитом як глава держави.

Про це вона написала  у Facebook.

"У мене була зустріч з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, якому я подякувала за привітання з обранням на посаду президента, яке надійшло від президента Володимира Зеленського. Домовилися, що мій візит до Києва відбудеться в січні 2021 року", – зазначила Санду.

За її словами, під час зустрічі обговорювали відновлення співпраці між двома країнами, яка "була заблокована протягом чотирьох років (період президентства Ігоря Додона)".

"Ми відзначили необхідність співпраці в галузі європейської інтеграції, зміцнення безпеки в регіоні, зокрема шляхом мирного врегулювання конфлікту, гарантування безпеки в регіоні та просування торгівлі. Ми підтвердили нашу взаємну підтримку територіальної цілісності та суверенітету наших держав", – наголосила Санду.

Також Кулебу прийняла глава парламенту Зінаїда Гречана. Згідно з повідомленням, під час зустрічі обговорювалися питання міжпарламентського співробітництва між двома країнами.

Під час візиту до Кишинева Кулеба зустрівся також з міністром закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Ауреліу Чокоєм.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: