fbpx
Сьогодні
14:00 10 Гру 2020

Кулеба представив в Молдові Кримську платформу і домовився провести консультації щодо інтеграції в ЄС

Фото: ukrinform.ua

Україна і Молдова проведуть глибокі двосторонні консультації з питань європейської інтеграції, щоб спільно працювати над порядком денним відносин між країнами та Європейським Союзом.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу в Кишиневі.

Кулеба зазначив, що обговорив з молдовським колегою весь спектр відносин між країнами, і сторони погодилися, що їх фундаментальним принципом має бути безпека.

«Ми маємо спільно вирішити хронічні проблеми, які ми успадкували, і рухатися вперед. Я також дуже сподіваюсь, що ми спільно працюватимемо над порядком денним відносин між нашими країнами та ЄС. Сьогодні одна з наших домовленостей полягає в тому, що ми проведемо глибокі двосторонні консультації з питань європейської інтеграції», – сказав Кулеба.

Він подякував Молдові за послідовну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також акцентував, що Україна так само послідовно завжди підтримувала Молдову в питанні придністровського врегулювання.

«Ми будемо й надалі спільно працювати над проєктами і зусиллями, які сприятимуть відновленню територіальної цілісності наших країн. В цьому контексті я поінформував колегу про українську ініціативу щодо створення Кримської платформи. Ми розраховуємо на активну конструктивну участь Молдови у цьому форматі», – зазначив міністр.

Кулеба також заявив про зацікавленість України у максимальній кількості контактів з Молдовою на всіх рівнях, у тому числі у візиті новообраного президента Маї Санду до України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: