fbpx
Сьогодні
22:08 14 Лис 2020

Ляшко розповів, навіщо перевіряє виробників тестів на COVID-19

Держлікслужба України перевіряє виробників тест-систем на COVID-19. Мета цієї перевірки – підтвердити відповідність виробів встановленим вимогам. А у випадку порушення – вилучити продукцію.

Про це УНН розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, за дорученням якого проходить перевірка.

"Ціль одна — підтвердження відповідності виробів встановленим вимогам чинного законодавства, у тому числі щодо специфічних аналітичних характеристик виробу, що допоможе виявити невідповідні вироби, їх виробників, а відтак, це допоможе у точній діагностиці короновірусної інфекції COVID-19", – розповів він.

Віктор Ляшко також підкреслив, що у його дорученні Держлікслужбі йдеться про забезпечення контролю за обігом тест-систем усіх учасників ринку, а не лише українських виробників.

"У разі виявлення порушень, в залежності від рівня загрози, що становить продукція, будуть вжиті відповідні заходи реагування відповідно до Закону України "Про державний ринковий нагляд та контроль нехарчової продукції", наприклад, вилучення зазначеної продукції із ринку", – розповів він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: