fbpx
Сьогодні
15:13 14 Лис 2020

"Біофарма" завершила випробування українського препарату проти коронавірусу

Українська компанія "Біофарма" завершила клінічні випробування препарату "Біовен" (імуноглобулін) на пацієнтах, у яких діагностували COVID-19.

Про це повідомив у Фейсбуці співвласник компанії Костянтин Єфименко.

"Біофарма" завершила клінічні випробування нашого препарату "Біовен" (імуноглобулін). Клінічні дослідження розпочато в травні, рандомізовано 66 пацієнтів із тяжким перебігом хвороби, до дослідження залучено 9 баз. Дослідження завершено в жовтні", – зазначив він.

За словами Єфименка, використання "Біовену", в комплексі терапії пневмонії, викликаної SarsCov2, у порівнянні зі стандартною терапією дозволяє досягнути статистично достовірних переваг за такими параметрами: скорочення летальності у чотири рази – з 23,6% до 6,25%; скорочення середнього часу до настання покращення з 9 до 5 днів; скорочення часу потреби в госпіталізації в умовах стаціонару – на 3-5 днів.

Він додав, що сьогодні триває 18 клінічних досліджень імуноглобуліну у світі.

"Всі вони розпочаті глобальними міжнародними компаніями переважно у США та Західній Європі, проте "Біофарма" – перша компанія, яка розпочала клінічні дослідження і перша, яка їх завершила", – стверджує Єфименко.

Також було наголошено, що вчора «Біовен» було включено до протоколу лікування COVID-19, і подякував міністру охорони здоров'я Максиму Степанову і колективу міністерства за підтримку в проведенні дослідження, а також зазначив, що "Біофарма" продовжує роботу зі створення гіперімунного імуноглобуліну.

Нагадаємо, тестування препаратів для лікування коронавірусної хвороби почалося ще наприкінці літа.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: