fbpx
Сьогодні
16:01 07 Лис 2020

У "Слузі народу" заявили, що Кабмін може відтермінувати введення штрафів за авто на єврономерах

Кабмін може відтермінувати введення в дію постанови, що дозволяє поліції штрафувати водіїв авто на єврономерах.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" народний депутат від "Слуги народу" Юрій Камельчук.

"У нас є шанс зрозуміти один одного. На понеділок заплановано комітет, де розглядатимуть це питання з паном Гетманцевим (глава податкового комітету Верховної Ради – ред.). У вівторок також повинна бути зустріч з так званими євробляхерами. До речі, звернення до Кабінету міністрів про відтермінування постанови про зупинення автомобілів на іноземній реєстрації подав я, 15 або 18 депутатів підписали, це повинно бути у прем'єр-міністра", – сказав нардеп.

Камельчук повідомив, що "слуги народу" обговорювали це питання з прем'єром Денисом Шмигалем:

"Він погодився, що потрібно це відтермінувати, принаймні до грудня, і встигнути напрацювати цей законопроект. Не зовсім справедлива ситуація, що 70% розмитнили автомобілі, інші ні. Це говорить про те, що немає достатньої кількості грошей в українців, щоб сплатити цей акциз. Про акциз якраз треба поговорити на комітеті".

Раніше Кабмін погодив проект постанови, що дозволяє поліції штрафувати водіїв авто на "євробляхах" на суму 8,5-17 тис. грн.

Штрафи вводяться за керування авто на іноземній реєстрації, яке своєчасно не залишило межі України, і за керування автомобілем на єврономерах не тією людиною, яка ввезла авто в Україну.

Повторне порушення протягом року передбачає позбавлення водійських прав на рік і вилучення авто.

Водії авто на єврономерах відповіли масштабними акціями протесту і висунули вимогу спростити оподаткування на розмитнення автомобілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: