fbpx
Сьогодні
11:49 02 Лис 2020

Разумков сказав, що законопроєкт про поновлення е-декларування зареєструють до кінця дня

До кінця дня 2 листопада у Верховній Раді буде зареєстровано законопроєкт, який передбачає поновлення дії закону щодо електронного декларування, а також статті Кримінального процесуального кодексу щодо покарання за незаконне збагачення.

Про це повідомив голова ВР Дмитро Разумков на засіданні Погоджувальної ради в понеділок.

"Сьогодні, хотів би вас поінформувати, пройшла нарада з представниками всіх депутатських фракцій та груп. Є декілька законопроєктів вже на розгляді парламенту. Я думаю, що сьогодні до кінця дня буде зареєстрований законопроєкт, який буде відновлювати дію закону, пов'язаного з електронним декларуванням, станом на 27 жовтня 2020 року і відновлювати статтю 366 КПК.

Буде надано 2 місяці на те, щоб вивчити та прийняти відповідні рішення, пов'язані з питаннями, які були порушені Конституційним Судом у своєму рішенні", – заявив спікер.

Нагадаємо, що 27 жовтня Конституційний суд скасував ст. 366−1 КК України про кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних в декларацію, а також визнав неконституційними повноваження НАЗК щодо контролю і перевірки декларацій, цілодобовий доступ до реєстру декларацій і моніторинг способу життя.

В НАЗК заявили, відповідне рішення судді ухвалили у власних інтересах. За даними антикорупційного відомства, двоє членів КСУ внесли у свої декларації недостовірні дані, і тепер, ймовірно, намагаються уникнути відповідальності.

Своєю чергою, Конституційний суд заявив про "постійний тиск" з боку антикорупційних органів.

Також нагадаємо, що ДБР викликало главу Конституційного суду Олександра Тупицького на допит на 2 листопада.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: