fbpx
Сьогодні
17:52 28 Жов 2020

Конституційний суд заявив про "постійний тиск" з боку антикорупційних органів

У Конституційному суді України заявили, що на суддів та установу в цілому упродовж кількох місяців здійснюється «постійний тиск».

Про це повідомили  у пресслужбі суду.

За даними суду, Національне агентство з питань запобігання корупції України, Національне антикорупційне бюро України та деякі політики намагаються «дестабілізувати роботу» суду.

«Незаконний вплив чиниться як на окремих суддів Конституційного суду України, так і суд в цілому з метою зупинки його роботи, підриву авторитету та втрати суспільної довіри», — йдеться в повідомленні.

За даними КС, суддів звинувачують в упередженості та заангажованості, стосовно їхньої професійної діяльності поширюють компромат та на їхню адресу лунають погрози щодо кримінального переслідування.

«Рішенням зборів суддів Конституційного суду України голові КСУ Тупицькому О. М. доручено повідомити особисто президента України, голову Верховної Ради України та прем'єр-міністра України про ситуацію, що склалася», — заявили у суді.

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний суд скасував ст. 366−1 КК України про кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних у декларацію.

В НАЗК заявили, відповідне рішення судді ухвалили у власних інтересах. За даними антикорупційного відомства, двоє членів КСУ внесли у свої декларації недостовірні дані, і тепер, ймовірно, намагаються уникнути відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: