fbpx
Сьогодні
19:28 01 Лис 2020

"За рішенням КСУ стоять "російські маріонетки": Зеленський звернувся до міжнародних партнерів через КСУ

фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів продовжити підтримку України на тлі конституційної кризи в країні. Зеленський також назвав тих, хто стоїть за демаршем Конституційного суду.

Про це глава держави написав у статті "Не можна дозволяти українським судам викидати антикорупційні здобутки" для видання Financial Times.

За словами Зеленського, за рішенням КСУ стоять "російські маріонетки та деякі українські олігархи", які відчувають загрозу через діяльність антикорупційних органів.

"Вони виступають проти інтеграції в Євросоюз та НАТО, співпраці України з Міжнародним валютним фондом та суспільства, де діють правила, від яких виграють 99 відсотків, а не лише 1 відсоток", – написав він.

Зеленський наголосив, що зараз на Україну нападають не лише на кордонах, а й "у центрі демократичних інституцій", але Україна буде чинити опір.

"Я також закликаю наших міжнародних партнерів і союзників продовжувати підтримувати нас і доводити неправоту тих, хто намагається перешкодити нашій співпраці та зірвати її", – додав президент.

Нагадаємо, що 27 жовтня Конституційний суд скасував ст. 366−1 КК України про кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних в декларацію, а також визнав неконституційними повноваження НАЗК щодо контролю і перевірки декларацій, цілодобовий доступ до реєстру декларацій і моніторинг способу життя.

В НАЗК заявили, відповідне рішення судді ухвалили у власних інтересах. За даними антикорупційного відомства, двоє членів КСУ внесли у свої декларації недостовірні дані, і тепер, ймовірно, намагаються уникнути відповідальності.

Своєю чергою, Конституційний суд заявив про "постійний тиск" з боку антикорупційних органів.

Також нагадаємо, що ДБР викликало главу Конституційного суду Олександра Тупицького на допит на 2 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: