fbpx
Сьогодні
10:20 06 Жов 2020

Зеленський заявив, що хоче побачити результати розслідування трагедії з Навальним

Фото Reuters

Президент Володимир Зеленський вважає, що світові лідери повинні не допустити продовження політики, яка призводить до трагедій на кшталт отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, але для розв'язання деяких питань виступає за діалог з Володимиром Путіним.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Politico Europe, передає пресслужба президента.

«Весь світ сьогодні дуже уважно стежить за деталями та результатами розслідування трагедії з паном Навальним, які має опублікувати німецька сторона. Ми маємо це побачити. Ми – як суспільство, ви – як журналіст, я – просто як людина, навіть не як Президент, – щоб робити ті чи інші висновки щодо пана Навального, нам необхідні деталі. Ми розуміємо, що будь-яка політика, спрямована на такі складні питання, направлена на загрозу людям у цій політиці. Я впевнений, що всі лідери повинні об'єднуватися у висловлюваннях, санкційній політиці і зробити все, щоб не допустити продовження такої трагічної, складної політики», – сказав Зеленський у відповідь на запитання, чи під час обговорення відновлення відносин з Росією потрібно враховувати питання Навального й доносити до російського президента, що він не може вбивати людей.

Зеленський зауважив у цьому контексті, що без діалогу з Путіним не відбулося б повернення 140 українських полонених.

«Тільки в Нормандському форматі – це не спрацьовує, цього не вистачає. У нас є питання, які не розглядалися в Нормандському форматі. Це питання повернення наших моряків, гуманітарних складнощів у кримчан, які перебувають у полоні, багато з них – за ґратами. Такі питання треба вирішувати з президентом Росії», – переконаний він.

Раніше німецьке видання Spiegel писало, що канцлер ФРН Ангела Меркель таємно відвідала в берлінській клініці Шаріте російського опозиціонера Олексія Навального під час його лікування там від отруєння.

У пості зазначалося, що таємний візит до Навального – ще одна ознака того, наскільки канцлер симпатизує Навальному і не готова дати справі зійти нанівець. Той факт, що канцлер особисто відвідала опозиційного політика, повинен дати знати російському уряду, Берлін налаштований дізнатися правду, пише видання.

Про отруєння Навального стало відомо 20 серпня. Йому стало зле під час перельоту з Томська в Москву. Літак здійснив термінову посадку в Омську, після чого російського опозиціонера госпіталізували в місцеву лікарню. Потім Навального евакуювали на лікування до Німеччини.
2 вересня уряд Німеччини заявило, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли нервнопаралітичну речовиною "Новічок".

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: